Dirigent

Geke Bruining-Visser studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht van  1984 – 1989. Zij bekwaamde zich in die tijd ook in kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor kerkmuziek. Aan het Sweelinckconservatorium van Amsterdam studeerde ze compositie bij Daan Manneke. Tevens heeft zij koordirectie aan het Gronings Conservatorium gestudeerd. Kerk- en koormuziek is uitgegeven o.a. bij Intrada te Heerenveen.

Ze is samen met Sjouke Bruining oprichter van de Schola Liturgica en dirigent van de diverse projecten van de Schola Liturgica. Deze stichting organiseert koorprojecten naar Engelse kathedralen. Het Cantatecollectief ‘Ewiges Feuer’ , waarvan ze artistiek leider is, voert vier a vijf maal per jaar Bach cantates in liturgische zetting uit. Geke is gastdirigent van de Ichthuscantorij.

Haar Collegium Bolsward zingt oude muziek in vieringen in de Martinikerk van Bolsward.

Voor het Nieuw Liedfonds te Amsterdam componeert ze  liederen op teksten van vrouwelijke dichters en dirigeert ze het projectkoor en ensemble. Het door haar opgerichte Noordelijk Kerkmuziekensemble haalt  kerkmuziek uit de klassieke literatuur weer terug naar de oorspronkelijke liturgische zetting.

Ook in opdracht componeerde zij verschillende werken, voor o.a. koorfestivals en jubilea van koren. Haar koorwerk klinkt regelmatig in kerken in Nederland en Engelse kathedralen, en haar ‘A solis ortus cardine’ kreeg  een wereldpremière in st. Pauls Cathedral Londen.